Відпущення гріхів умови спокути, правда і брехня

Відпущення гріхів: умови спокути, правда і брехня

Ось і з відпущенням гріхів також, де багато людей щиро вважають, що якщо Священик сказав їм, що їхні гріхи відпущені, значить тепер вони чисті і кара Божа їх не торкнеться, хоча вони й гадки не мають, що таке щире покаяння і спокутування гріхів.

Розглянемо все по порядку, в тому числі, що потрібно зробити людині, що б по-справжньому спокутувати свої гріхи і очистити свою душу.

Що в відпущення гріхів є не правдою і великою помилкою?

1. Помилкою буде вважати, що гріхи відпускає виключно Священик. Від тяжкості гріхів людини звільняє тільки Бог. а саме Його прямі Представники (Вищі Сили - Покровителі, Карма). Священик, якщо це дійсно гідний Служитель Господа - є лише провідником між грішником і Вищими Силами, і він ніяк не може гарантувати відпущення всіх гріхів.

Священик, навіть якщо це сам Папа Римський - не Господь Бог, і він не має права робити те, що завжди лише під Влада Бога, я маю на увазі знімати всі гріхи з людини. Але, справедливості заради, потрібно сказати, що існують механізми, коли покарання за гріхи відкладають. Це відбувається тоді, коли певні сили (наприклад, Церква) беруть грішника під свою опіку. В цьому випадку кармічний механізм працює так, що частина гріха людини бере на себе Церква (Християнські Сили), але лише малу частину гріха, і все одно обов'язково прийде той час, коли Душа відповість за всі свої гідні й негідні вчинки в повній мірі.

Чому такий механізм існує? Спочатку сенс був у тому, що Церква, конкретні Сили і Священнослужителі стають, як би, наставниками людини (грішника, якому відпускаються гріхи), щоб вивести його на праведний шлях, перевиховати, навчити Вірі. Але реально цей механізм не працює, тому що зараз справжньою Вірі практично ніхто не вчить. Тому, коли Церква бере відповідальність за грішника, просто так чи за гроші відпускаючи йому гріхи і відкладаючи покарання - вона лише обтяжує свою церковну карму, за що сама відповість перед Богом за повною програмою.

2. Помилкою буде вважати, що Відпущення гріхів буває безумовним. Все, і на Землі і на Небі (в тонкому світі) вершиться по Законам Бога. За кожен гріх, помилку або злодіяння - кожна істота буде відповідати за цим Законом. І щоб покарання було знято - повинні бути здійснені певні дію.

Завжди є умови для відпущення будь-якого гріха! У частині випадків досить усвідомлення скоєного зла і принесення вибачень. В частині - людина повинна щось від страждати (відчути на собі заподіяну іншому біль). Але основна умова, в більшості випадків - людина повинна не тільки усвідомити вчинене Зло. але і змінитися сам, змінитися в Душі. Це означає знайти в собі причину, яка спонукала його зробити зло (порок. Слабкість, оману) і прибрати її (вирвати корінь зла), замінити в собі негативну якість на позитивне, гідне: лінь - на дію, образу - на прощення, злість - на доброту, гординю - на гідність, тощо

Це і є розвиток людини, духовний розвиток. І саме Розвиток - якісна зміна людини, його особистих якостей і цінностей є головною умовою відпущення гріхів. Це головне, що хоче Бог від Людини! Бог хоче, щоб людина безперервно розвивався, змінювався, ставав краще, достойніше, чистіше, сильніше, щасливіше і мудрішими.

А якщо людина внутрішньо не змінився, наприклад, як був образливим, підлим і заздрісним гадом, так і залишився, то скільки б він не просив вибачення за свої бридкі вчинки і скільки б не отримував відпущення гріхів від свого Священика - він буде продовжувати накопичувати злі образи , заздрити і робити гидоти іншим людям. Тому що корінь зла - залишається в його душі. І він буде продовжувати обтяжувати свою карму все новими і новими гріхами. В цьому випадку, т.зв. відпущення гріхів - не відбувається, щоб там не говорив Священик, це звичайний обман і самообман!

Безумовного відпущення гріхів - не буває! Бог не стане Сам порушувати створені Ним же Закони!

Відпущення гріхів умови спокути, правда і брехня

3. Так само, нерозумно буде вважати, що за свої гріхи можна розрахуватися грошима або, якщо це назвати більш красиво, - благодійністю. З Богом торгуватися не вийти, купити очищення від гріхів - неможливо! Купити можна який-небудь заколисливий Совість ритуал в Церкві, у якого-небудь лже-священика, але не відпущення гріхів і очищення Душі у Бога.

Правду кажуть, що гріхи викупаються Добрими Справами і благодійністю, але першорядне значення в цьому випадку має мотив людини. Щоб Добрі Справи на Небі, Вищими Силами були зараховані - вони повинні бути здійснені від чистого серця, безкорисливо, з любові або вдячності до Бога. А якщо благодійність - це всього лише упакований в красиву упаковку підкуп (хабар Богу), її вплив на полегшення душі буде мізерним, 0,001%. Тому не варто і намагатися обманювати ні себе, ні Бога, а варто постаратися максимально глибоко і щиро зазирнути в саму глиб свого серця, своєї душі, і знайти там щось чисте і благородне, на що дійсно можна спертися.

Так що ж таке реальне Відпущення гріхів?

Насправді, мною вже багато написано на цю тему, тому я приведу в цьому розділі статті - корисні посилання, пройшовши за якими ви зможете детально розібратися в даному питанні і дізнатися про всі кращих алгоритмах і правилах спокути і духовного очищення:

А якщо ви хочете упевнитися, що ваш гріх прощений і покарання знято - рекомендую вам індивідуально попрацювати з хорошим Духовним Цілителем.

А якщо у вас будуть додаткові питання - напишіть мені!

З повагою, Василь Василенко