Вигнання джинів, Салиха

Вигнання джинів, Салиха

З ім'ям Аллаха Милостивого, Милосердного

Хвала Аллаху - Господу світів, мир і благословення Аллаха нашому пророку Мухаммаду, членам його сім'ї і всім його сподвижникам!

Я хочу коротко торкнутися важливий момент, який пов'язаний з лікуванням людей, уражених джинами. Деякі мусульмани, нехай Господь зробить їм Аллах благом, займаються лікуванням людей, уражених джинами. І багато людей часто їздять в такі місця, де відбуваються лікування. Деякі з причини хвороби, а деякі з цікавості, а деякі через те, що їхні родичі страждають джіноманіей возять їх так би мовити на перевірку. Так ось останні два варіанти не мають ніякої основи в Сунні.

Немає ніяких вказівок, щоб сподвижники тільки про це і думали і тільки цим і займалися: Хто вражений? У кого джин? і т.д. Це є надмірністю в даному питанні. Подібні люди встановлюють якісь критерії виявлення ураження, що не встановили Коран і Сунна. Не подобається запах якогось миска: «У тебе джин!», З'явилася якась біль в шлунку: «Це ознака поразки» і т.д.

Однак все це не так страшно як то, що деякі брати, що займаються лікуванням уражених, при читанні заклинання виходять на розмову з джинами і починають з ними розмовляти, питаючи про те, хто зробив порчу, де псування і т.д. Все це не дозволено і вельми небезпечно!

По перше. запитування подібного у джинів, є вдавання за допомогою (істіг'аса) ні до Аллаху.

По-друге. пророк (мир йому і благословення Аллаха) заборонив навіть просто питати про що-небудь у провісників і їм подібних, а що можна сказати про розмову і запитування чого-небудь у самого шайтана!

По-третє. адже джин може обдурити і назвати ім'я праведного людини, сказавши, що це він навів порчу, зіпсувавши тим самим відносини і викликавши між людьми ворожнечу, що дуже часто і відбувається.

Шейх аль-Альбані сказав: "Безліч людей виходять на розмову з джинами і запитують їх про щось. Однак я б хотів закликати їх не виходити за межу слів, сказаних пророком (мир йому і благословення Аллаха) джину, (якого він виганяв): «Виходь, ворог Аллаха!» "Див." Ас-Сільсіля ас-Сахих "102-110.

Виходячи зі згаданого так само з'явилася ще одна небезпека, а це розповіді зі слів шайтанів історії про світ джинів! Що вони роблять і як живуть і т.д, на підставі чого будують якісь висновки. Воістину, все це омана і розмова про сокровенне, а таємне в Ісламі може бути відомо тільки від Аллаха і Його посланника (мир йому і благословення Аллаха), а не від джинів. Брати, займаючись таким благим справою, як лікування людей, повинні побоюватися впадання в оману в даному питанні і не забувати, що все, що відбувається в світі джинів нам може бути відомо тільки з Корану і Сунни. І все мусульмани зобов'язані зупиниться там, де зупинився шаріат!

Що ж стосується спрашивания джинів або провісників про що-небудь, то це дозволено тільки з метою викриття та виявлення їх брехні, і все! Як питав один із сподвижників, коли взяв руку джина, яка була з вовною: «Ти джин або людина?». або слова пророка (мир йому і благословення Аллаха) Ібн Сийяду: «Що ти бачиш?».

Шейхуль-Іслам Ібн Таймія сказав: "Що стосується спрашивания джина або віщуна про що-небудь і віри в усі, що вони повідомляють, то це є забороненим, на що вказують хадіси, як хадис імама Мусліма від Му'ауіі ібн аль-Хакама, що пророк (мир йому і благословення Аллаха) сказав: «Не ходите до віщунів». Також на це вказує і інший хадис, який також призводить Муслім: «Якщо людина прийде до віщуна, запитає його про що-небудь і повірить сказаного їм, то його Намаз не буде прийнятий протягом сорока днів». Однак, якщо метою питання віщунів є іспит і перевірка і той, хто це робить має знання, щоб відрізнити істину від брехні, то це дозволено, на що вказує хадис, що приводиться аль-Бухарі і Муслімом, що одного разу пророк (мир йому і благословення Аллаха ) запитав хлопця-іудея Ібн Сайяд: «Що ти бачиш?» Він сказав: "Приходить до мене і правдивий, і брехун (з числа шайтанів)". Пророк (мир йому і благословення Аллаха) сказав: «Все це в тебе поплутано (шайтаном)!». після чого пророк (мир йому і благословення Аллаха) сказав йому: «Воістину, я приховав від тебе щось» (тобто він пропонує йому дізнатися, про що він думає). Той сказав: "Дух, дух". Тоді пророк (мир йому і благословення Аллаха) сказав: «Пішов геть! Воістину, ти з братів провісників. Тобі ніколи не подолати своєї межі! »" Див. "Маджму'уль-фатауа" 19/62.

Зайд ібн Харіса розповідав: «Пророк (мир йому і благословення Аллаха) тоді приховав від нього суру Духан». аль-Баззар і ат-Табарані. Див. «Аль-Фатх» 6/201.

У цьому вказівка ​​на те, що Ібн Сайяд отримував від шайтанів обривки повідомлень, що мали відношення до потаємного.

Закликаю брати себе і всіх вас зупинитися на тому, на чому зупинився Іслам. і не впадати в крайність джіноманіі, не розмовляти з шайтанами, не питати їх ні про що не бити хворого, так як немає такого виду вигнання джинів, бо пророк (мир йому і благословення Аллаха) лише стукнув один раз в груди і сказав: « виходь ворог Аллаха ». а не бив уражених.

І не слід вважати що кожен хворий або ж божевільний є однозначно ураженим джином, адже є й інші причини цих хвороб, як говорив шейх Ібн Усаймін!

І на завершення, хвала Аллаху - Господу світів!

Схожі статті