Заповіт петра могили (як поминати покійних батьків)

Повністю Наказ святого Петра Могили (поминання покійних батьків) наведено нижче, як і Порядок читання Псалтиря за покійними.

З лекції Ксенії Павлівни Кравченко «ОЗДОРОВЛЕННЯ ОРГАНІЗМУ по системі сщмч. Серафима Чичагова »(наводиться в скороченні).

«... існують гріхи 3-х видів:

- є гріхи первородні від Адама з Євою, але вони у нас при хрещенні знімаються таїнством. Хрещення ці гріхи знімає.

- є гріхи наші власні, які знімаються знову ж таїнством сповіді і причастя. Якщо людина їх не повторює.

- і третій вид гріхів - гріхи родові. Господь милосердний, довготерпеливий, многомилостивий, прощає злочину будь-, якщо воно розкаявся, будь-яку провину, злочин і гріх. Якщо вони каяття, але, не вважає чистим винуватого і карає провину батьків на дітях і дітях дітей до четвертого роду. У священиків по сьомий рід, як старці додали.

Якщо цей фактор не враховувати, то ми ніколи повністю не зцілився. І ми не зможемо народити і дати здорове потомство. За 20 років роботи ми утвердилися наскільки він важливий.

Наприклад, у мами дівчинка ДЦП, колясочниця. Дочка народилася, чоловік покинув, мама одна залишилася з цією дівчинкою. Але, завдяки цьому вона і прийшла до церкви, вона прийшла до Бога. У самої мами стався рак сечового міхура, але дівчинку залишити було ні з ким. Батьки мами померли, чоловіка немає і дівчинка зовсім безпорадна виявилася у неї на руках. Їй діватися було нікуди, ось вона до мене і прийшла. Що робити? За сечового міхура ми з нею розібралися. А про дівчинку кажу: «Що треба шукати духовні проблеми». Мама все говорила: «Але чому вона ось така. Чому мені"? Зрозуміло, що дівчинка народилася з цією проблемою і ця проблема спадкова. Чи не її, не девочкіной проблема.

Ми знаємо, що діти до 7 років не хворіють. А якщо хворіють, то несуть проблеми по своїх батьків.

Ми матусю направили в Пафнутьева-Боровський монастир до батька Власию. Я їй кажу: «Їдь з дівчинкою, правда там черга велика, але таких людей без черги пропускають». Коли вона туди приїхала, послушник провів її без черги. Вона заїжджає з коляскою і у батюшки Власія запитує: «За що»? він і каже: «зачаття в страсний тиждень пасхального посту».

Мама з'ясувала свій гріх, який навіть і не підозрювала. Просто вона не знала навіть, але хто знає, коли це зачаття було. Коли принесла покаяння, ви не уявляєте, який стрибок стався з цією дівчинкою. Ми впевнені, що вона зараз встане, піде. Вона у нас в 12 років була. Зараз їй 14, 15-ий рік. У неї всі функції відновилися, і пише, і малює. Ось вони чудеса у нас на очах проявляються. Але знову тому, що було з'ясовано гріх. За що ця дитина страждав.

Хоч ми не народилися з ДЦП, у нас таких явних патологій немає. Але у нас є інші патології, які передаються по роду.

У духовній літературі ми знайшли у старця Самуїла в книжечці: «Так, благословить Господь, Новомосковскющіх і слухають цю благодать». Старче помер в 80-х роках. Він пише:

«Ми повинні знати імена всіх наших предків. Якнайбільше поколінь назад. Ще дізнатися про них: від кого ми народилися, де вони, як їм допомогти. І це наш обов'язок. Це не просто якийсь історичний інтерес. Ні. Це наш борг Богу. Бо, якщо вони залишаються в пекло. Їх поколінням порятунок важко. Бо для того саме і нам Бог дарував життя, щоб крім нашого спасіння ми вивели з пекла в рай дідів і прадідів своїх. Але хтось скаже нам: так ми-то не винні, що вони грішили і в пекло пішли. Так, це вірно, що ми за них не винні, але вони люто мучаться в пеклі. Правда ж те, що на хресті в лютою борошні НЕ грішник висять ті, що в аді, висить той Агнець Святіший, який був, є і буде Господь Вседержитель. Тому, чоловіча не сердься на тих, що в пекло зійшли і не цікався, як вони мучаться в пеклі і за що туди потрапили. А краще досліджувати Боже милосердя і дізнаєшся ту істину, що немає на людях такого гріха, який не перемогло б милосердя Боже і що через благодать Христову, хто примножить її благодать Христову в собі, можна забрати з пекла не тільки близьких родичів, але вельми далекі покоління . Навіть і тих, які зовсім не мали поняття про Бога. Самогубців, розбійників, іновірців. Не виключаючи всіх, хто приходить в наш світ. І ось після таких щедрот Святої Трійці невже тебе, чоловіче, не радує те, що Сам Бог не хоче, щоб хтось залишився в пеклі. Але, щоб всі, хто входить в світ було врятовано від нього. Але це порятунок йде тільки через живуть на землі людей. Так як ми отримали спасіння через Бога Людини Ісуса Христа і Господь сказав: «Я вважаю душу мою за ворогів моїх. А тепер ви думайте душі свої віддали за своїх родичів, за други своя у Христі Господі нашім ».

Далі, коли ми стали цю ситуацію розкручувати, ми вийшли в Києво-Печерській Лаврі на відому особистість митрополита Петра Могилу. Зв'язувалися з батьками з Лаври по електронній пошті. Виявилося, що ця історична особистість не тільки як засновник Києво-Печерської Лаври відомий і прославлений як святий, але ще і існує чин читання псалтирі по Петру Могилі. Він залишив письмовий заповіт-заповіт про те, як треба відмолювати наш рід, наших родичів по плоті.

Тобто, звичайний псалтир: Новомосковскются все три слави за упокій, як можна більше згадуються імен наших покійних родичів і Новомосковскется цей псалтир 20 разів.

Після прочитання 20-ти раз, як св. Петро говорив, що Господь прощає своїм милосердям, знімає будь-який гріх і наші родичі відпускаються з тих місць, де вони мучаться.

Але найголовніше, що, коли гріхи ці прощаються, то дуже багато проблем зі здоров'ям знімається з нас. В першу чергу фізичних. Причому, ці хвороби, як ми спостерігали у пацієнтів, які не проходять поступово, а виходить так, що людина вранці прокидається абсолютно здоровим. Причому за всіма показниками (УЗД, інструментальним, мед. Обстеженням) ніяких слідів не залишалося.

Ось на скільки важливо відмолювати свій рід і наскільки це тісно пов'язано з нашим фізичним здоров'ям. »

Наказ святого Петра Могили (поминання покійних батьків)

В Ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Благословення Господнє від святих мучеників Антонія, Іоанна та Евтофія. Благодать і мир нехай буде з вами, дорогі духовні діти і благодійники.

Пишу вам про покійних душах, прошу зберігати цю цінність.

• За три (3) Літургії, коли служаться вони за душі покійних, ангели Божі моляться перед Престолом Божим. Просять милосердя Божого; просять Господа наказати Ангелу увійти в пекло і окропити грішну душу святою водою.

• Ще три (3) Літургії - Ангели моляться і благають Господа, і благословляє Господь ангела свого причастити і вивести грішну душу на свободу. Ангел бере частки, летить і занурюється у глибину пекла, опал свої крила, несе нещасної душі Святе Причастя.

• Ще десять (10) служб - Ангели просять Господа веління підвести грішну душу до брами пекла.

• По двадцятої (20) службі Господь благословляє вивести душу на свободу.

• На двадцять п'ятому (25) службі - Ангели вивели душі чорні, горілі головешки.

• На тридцятій (30) службі - знову Ангел окропив обгорілі душі святий водою, дихнув і сказав їм: «покриває кістки плоттю і шкірою людської, і увійдіть в себе».

• На тридцять п'ятому (35) службі - Ангел Божий приніс чисту білизну, вбрання і наділив їх в одягу світлі.

• На тридцять шостий (36) службі - Ангел Божий повів їх до дверей Раю.

• На тридцять восьмий (38) службі - Ангел привів їх до Престолу Божого. Ангел Божий, з усіма душами чистими, впали ниць перед Престолом Вседержителя і дякували Господу за Його милість, як були навчені Духом Святим. Два дня стояли душі перед Престолом Господа нашого - раділи, плакали, молилися, дякували рідних, що не забули їх на землі, обіцяли Господу молитися про них. Господь дякував ангели свої, благословив душі покійних.

• На сороковий (40) службі - Господь говорив: «Милосердям своїм і молитвами Святої Нашої Церкви, рятують живуть нині на землі, душі померлих родичів своїх з вогню пекельного. Чотири коліна і три коліна земних врятовані будуть за милосердя ваше до померлих родичам вашим, і введені будуть в обителі Раю ». І ще сказав Господь до Ангола Своєму: «Всели душі ці в обителі райські, а ключі від осель, приготованих милосердним нащадкам їх, що знаходяться ще на землі, вручи душам родичів їх, звільненим від мук вічних, для зберігання до часу, коли і ті прийдуть по велінням Моєму ». І коли ангели Божі, вручивши ключі душам врятованим, ввели їх в обителі райські, то все Небесні, з превеликою радістю вигукнули: «Радійте люди і веселіться!» Амінь.

Дорогі діти, виручайте своїх рідних, порятуйте їх від вічного вогню і мук пекельних. Хто подає на сорок обіднею, у того в прірви нікого немає. Сказано Господом: «Хто врятує, ті й самі будуть врятовані». Господи! Благослови, подай людини. Пресвятая Богородице, спаси нас!

Завдяки працям Могили відновилася православна життя в древніх київських храмах, включаючи Софійський собор. «У 1632 добився у польського короля Владислава IV визнання незалежного від уніатів існування православної церкви» (Вікіпедія). За його участю був заснований найбільший на Україні центр освіти - Могилянська академія.

ЖИТТЯ І муки грішника

Питання: «Чи можна однією обіднею (літургією) позбавити душу від вічних мук?»

Відповідь: «Іноді однієї, а іноді багатьма - за якістю і тягаря гріхів»

В. «Чи будуть шкодувати праведники про грішників в майбутньому столітті?»

О. «Ні, хоча б вони і були б найближчими утробі»

В. «Які то величні пекельні муки?»

О. «Самі найменші пекельні муки великі більш ніж в тисячі разів найбільших мук на землі»

В. «Чи знають засуджені один іншого?»

О. «Знають, хоча і не бачили на цьому світі один іншого»

В. «Жалкують чи один іншому на тому світі?»

О. «Ні, але жахливо клянуть один одного»

В. «звикнути чи грішники в муках?»

О. «Ні, але чим далі, тим в більш жорстокі муки вони будуть ввергаеми»

За церковним статутом, від Великого Четверга Страсного Тижня до Вознесіння Господнього, бувають душі на Святому місці, а від того дня, знову, повертаються душі на свої місця. І слід їх поминати в усі дні, крім дня Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа. А ще, як душа дуже грішна, а коли її поминають і вивів буде від місця темного в місце світле, то тій людині, яка своїх батьків поминає, Господь достаток посилає і у мирі багато років поживе, і позбавлений буде від багатьох бід і напастей, а в майбутньому столітті успадковує Царство Небесне.

Коли поминають покійних, то у них радість буває невимовна, і вигукують вони: "О, чада неоцененния, сини і дочки наші, брати і сестри наші! Ой, коли б нам можна було на землю возвратітіся і все розповісти, чи лист написати вам і описати муки, і терзання наша в аді іспитуемия! Але не можна нам. Між нами і вами прірва лежить нездоланна, від нас до вас ніхто не приходить. О горе нам, окаянним, що не жили ми по Святим Писанням і по Божественному вченню. Ми не робили добрих справ, не приділяли час на послух, молитву і Богу. І не намагалися за душі наші. О, друзі наші! Не можна нам до вас возвратітіся на землю і покаятися в гріхах наших. О, якби тільки можна було, то ми день і ніч молилися б в келіях своїх, хоча б вони і смердючий хробаками були наповнені, тільки б не бути у вічній муці! Але нам відпущення гріхів тут немає ... Про чада наші! І сродники! Хто б вибрався з нашого роду і виправив би річну за все сім колін і за своїх батьків! Чекаємо Вас! Від чого буває нам світло і радість? Коли в церкві подаєте просфору, то нам буває світло і радість від вечора п'ятниці до понеділка, в весь день і ніч світив світло душам нашим. Улюблені ви наші сродники! Ми у вас моління просимо, не різного прикраси, а серцевого поминання. Хто б з нашого роду знайшовся, та дізнався б Святе Письмо і постарався б за нас. Про друзі наші і сродники! Якщо не знайдеться вченого людини в нашому роді, то шукайте в іншому роді або країні, хто б вам пояснив це. Говорить Господь: «Весь слід твій золотом напишу і гріхи відпущу, якщо будете шукати Святе Письмо і намагатися про душах своїх батьків».

Так, за цю милість отримаєте відпущення гріхів в цім віці і позбавлені будете від бід і напастей, а в майбутньому столітті спадкоємцями будете Царства Божого на небесах. Хто про свої покійних батьків не дбає, знайте, що вони нещасні, лежать вниз обличчям, під землею в темницях, ліва рука внизу, а права зверху і ллють сльози криваві. Плачуть і просять вони рідних своїх: «Улюблені ви наші сестри і брати, діти наші дорогі! Постарайтеся ви про душах наших і про всіх грішників, до майбутнього Страшного Суду Господнього, ми не залиште нас, поки ще можна отримати прощення Боже і відраду душам нашим, поки є ще можливість вимолити у Господа прощення і звільнення з вічних мук, не покиньте нас! »

Якщо хто своїх батьків не поминає, то вони, перебуваючи в жорстоких муках просять у Господа: «Господи! Господи! Пішли Ти на наш рід покарання, якщо вони мають поле з хлібом, то грозою побий, якщо худоба мають, то морозом поморозить або вогнем спали, якщо багатство мають, то відбери - пішли лихого людини »

Всі православні християни, що живуть у вірі - розумійте, що мертві біля наших воріт не варті, а своє візьмуть. Якщо християнин своїх рідних поминає, то його батьки благають Господа там і вигукують: «Господи! Господи! Віддай їм радість і продовж їм століття, і всякого благополуччя даруй їм седьмеріцею, сто крат своїм милосердям пішли їм і благослови їх, Господи! »

Християнин, який справляє річну, по суботах поминає своїх покійних батьків і родичів і двадцять (20) псалтирів (крім 15 кафізми, вона ні Новомосковскется ні за покійними, не по живим, принесе багато біди і горя цієї сім'ї, замість неї - 20 кафізма два рази - слова дев. Пелагеї). і двадцять (20) канонів заупокійних Новомосковскет в рік, то християнина того батьки і всі сім колін його встануть перед Царем Небесним, і молячись з ретельністю, і сльозами скажуть про тих, хто навчив їх родичів на землі живуть, хто надав їм милість: « Господи! Господи! Як вони згадали про нас! Хто навчив їх, хто прочитав їм Святе Письмо! А ти, Господи, поклади їм старанність до спасіння, і істину віри про позбавлення душ наших »

Сродники, які живуть в достатку і не дбають про допомогу своїм покійним, ті бувають одержимі бісівської скупістю. Такі плакати та голосити, і отримають покарання. А їх покійні сродники звернуться до виставляти свою милостиню, і коли настане ваш час - все з радістю повернуть вам. Якщо і цього у них не буде, то будуть плакати тоді: «Горе нам окаянним! Життя свою даремно промотали. На пияцтво витратили, на втіхи, на прикраси і розваги з друзями. Де тепер відшукати нам прохачів до Царя Небесного? Хто зможе вблагати Господа позбавити тепер нас від страшних і нескінченних мук? Хто б цю річну виконав? Хто б знайшовся з нашого роду і справив би цю річну, то ми все сім колін молилися б за нього Богу. Нам велика втіха була б від поминання, дорожче всякого гостинця ».

Хто так своїх батьків поминає, той Господь дає порятунок від скорбот, бід і напастей, а в майбутньому столітті позбавляє і від мук вічних.

Про чада ви наші, згадайте про муках вічних! Як вони люті і нестерпні! Ми чекаємо від вас милостині і, якщо, хто навчить вас молитися, то возглаголят про те: «Господи! Хто навчив наших родичів так старатися про душах наших? Господи, віддай тій людині, продовж його вік і пішли йому здоров'я і благоденство на землі! »

А хто не згадує своїх покійних рідних, то вони там, якщо знаходяться в муках, моляться так: «Господи! Візьми у них найулюбленіше їх чадо, щоб вони, поминаючи своє дороге чадо, згадали б і про нас ».

Людина, який сам Святе Письмо не знає, слухати про це не хоче і з ненавистю відвертається від тих, хто нагадує йому про це, - горе тому чоловікові, біда. Краще б йому і на світло не народитися.

А хто виконує протягом року двадцять (20) псалтирів, двадцять (20) канонів за упокій і щосуботи, на обідню подає в Церкві просфору за упокій душ своїх батьків, то яка б грішна душа не була - буде врятована від темряви і мук, і відведена буде в Країну Божого світла.

Людина, що не забуває батьків своїх, милістю Божою, своїм милосердям і молитвами нашої Святої Православної Церкви позбавив їх страждають душі від люті пекла, вже тут, при цьому житті ніколи не буде мати ніякої потреби і після закінчення земної мандрівки успадковує Царство Небесне. Амінь.