Архіви Ватикану нові подробиці народження христа

Унікальний історичний документ більш 250 років пролежав в архівах Ватикану. Більше про його походження нічого не відомо. Текст має назву як «Одкровення волхвів» і написаний на мертвому сирійському мовою, який є діалектом арамейської. На ньому говорили ранні християни, які проживали на території нинішніх Сирії, Іраку та Ірану.

Рукопис розшифрував і перевів на англійський професор релігієзнавства університету Оклахоми Брент Ландо. За словами вченого, знахідка є копією документа, написаного в III столітті. Ландо пише, що вона була зроблена в VIII столітті - менш ніж через сто років після появи Євангелія від Матвія, де вперше було описано подорож волхвів до місця народження немовляти Ісуса.

Брент Ландо не виключає, що творець рукописи своїми очима бачив немовляти Ісуса, однак швидше за все сказитель був учасником «мовчазної» секти, заснованої мудрецями.

Публікація новини звичайно ж приурочена до свята Різдва. Можливо, Ватикан таким чином побажав підняти власний рейтинг, щоб бути на слуху. Подібні новини претендують на сенсацію викликають розчарування. Невже в такий великий свято не можна нагадати людству реальні Євангельські події, щоб в ці дні закликати людей задуматися про Бога і Його рятівний плані для кожного.

Наскільки було б краще, якби в Різдвяні дні по новинним каналам люди почули з Ватикану проповідь, а не сумнівну сенсацію. Для знаючих Біблію ця новина не справить враження. Складно собі уявити, що Господь залишаючи нам Писання, щось забув або чогось не врахував. В Євангелії Різдво Ісуса Христа описується досить докладно, щоб знати про це все. А то, що в новини видається за відмінності, то мабуть порівняння виробляються з такими ж подібними легендами. В Євангелії не згадується кількість волхвів і країна з якої вони прийшли.

Марія зачала від Духа Святого і народила свого первістка і назвала Його Іісус.Ето за Писанням, а висловлювання про зіркових хлопчиків, такі статті не потрібно, християнським сайтам виставляти у себе, так як ці статті можуть відвести незміцнені душі, в ерісь.У нас Є Писання і воно ДОСИТЬ.
З повагою, Світлана

Ну це не для комент.Для чого тоді їх виставляти? Яка користь? Адже сам Господь каже, що б ми з вами говорили тільки те, що гідно похвали! І не ставили спотикання сліпим.

Схожі статті