Благодать Божа, літератор

У всіх наших проповідях ми намагаємося підкреслювати факт Божої благодаті. І робимо ми це тому, що благодать Божа є основною темою Біблії, від першої її сторінки до останньої. Так, благодать, як блискуча нитка тканини, проходить через все Писання. Немає такого місця в Святому Письмі, де не було б видно Божа благодать.

Тема ця невичерпна, бо хто може спіткати всю широту, довготу, глибину і висоту Божої любові, хто може до кінця оцінити багатство благодаті Божої, яка проявилася в спокутну жертву нашого Спасителя! І, тим не менш, поки Бог дає нам подих, ми з допомогою Духа Святого будемо прославляти нашого дивовижного Спасителя, знову і знову нагадуючи нашим слухачам про Його невимовної, безмірне благодаті, яку Він явив до нас, грішників.

І ось сьогодні Господь дав до мого серця знову поміркувати на цю вічну тему, про Божу благодать. Що значить благодать? Як можемо ми отримати благодать Божу? Чи доступна благодать всім людям? Ось питання, на які необхідно мати правильні відповіді.

Апостол Павло у своєму Посланні до ефесян говорить: "Благодаттю ви врятовані." Якщо так, якщо порятунок нашої безсмертної душі залежить від благодаті Божої, а не від діл (як він каже далі), щоб ніхто не хвалився, - то необхідно з самого початку нагадати собі, що таке благодать.

Благодать - це дар Божої любові! Це незаслужена милість Божа! Ось чому ніхто благодаті Божої не може заслужити або удостоїтися, як би він не старався! Ті, які говорять, що вони, мовляв, не гідні прийти до Христа, що вони не вважають себе удостоїлися Його прощення, а вони б хотіли. так вони восе не розуміють значення Божої благодаті.

Днями я знову перечитав історію одного з найбільш несправедливих іудейських царів Манасії. Про нього сказано, що ". Багато робив зла в очах Господа, щоб гнівити Його" (2 Хр. 33: 6). Притому, Манасія не тільки сам потопав у гріхах, але він "довів Юдею та мешканців Єрусалиму, щоб робити гірше від тих народів, яких Господь вигубив синів Ізраїлевих" (2 Хр. 33: 9). Крім цього, Манасія був вбивцею. Він вже не задовольнявся однією або двома жертвами, він винищував людей масами, так що залив Єрусалим кров'ю від краю до краю. Він був немилосердним гонителем і переслідував тих, хто стояв за правду, тобто він проливав невинну кров. Він здійснював масові вбивства тих, хто стояв за істину і святість. Легенда розповідає, що за його наказом був по-звірячому вбитий пророк Ісая (він був надвоє перепиляний дерев'яною пилою). Це пророк, який був духовним наставником його покійного батька. Таким жорстоким був цей іудейський цар Манасія, багато різних гидот здійснював він, щоб робити зло в очах Господа. Здавалося, що ця людина - носій тільки зла і всякого роду злочинів.

І ось такий грішник, грішник з грішників, був помилуваний Господом! Ви маєте право запитати: як таке можливо? Так, таке можливо тільки за благодаттю Божою! Тут проявлена ​​найвища благодать Його!

Ця історія з Манасії говорить нам про те, що немає такого поганого людини, немає такого окаянного грішника, який загруз у безодні гріхів і пороків, якого б Бог не був готовий врятувати, ЯКЩО він звернеться до Нього з проханням про прощення свого гріха, і упокориться перед Богом. Цей приклад нам говорить про те, що якщо Бог помилував Манасію, якщо Він явив Свою благодать такому несправедливому, то той же Бог готовий врятувати і будь-якого грішника. Така благодать Божа!

Тому, якщо ти вважаєш себе загиблим грішником, вважаєш своє становище вже безнадійним, і почуття твої зачерствіли, і совість твоя глуха, ти не чуєш голоси Божого, мій друг, нехай для тебе буде цей приклад іскрою, яка в твоєму серці запалить нову надію. Нехай благодать Божа, явлена ​​Манасії відкриє по-новому для тебе велику любов Божу. Нехай ця історія нагадає тобі, як милосердний, довготерпеливий наш Бог, який готовий пробачити будь-якого приходить до

Схожі статті