Чи потрібно віруючій людині приймати хрещення, християнський портал світ вам

Чи потрібно віруючій людині приймати хрещення?

Правий чи не правий священик, переконує людей не хреститися? Навіщо він це робить? Відповіді на це питання - в матеріалі молодіжної православної газети "Логос".

Після довгих коливань між нашою язичницької вірою і православ'ям я вирішила прийняти християнство. У храмі мене направили на огласительні бесіди. Молода людина, яка їх вів, несподівано для всіх присутніх раптом почав доводити, що нам не треба хреститися. Він питав: «Навіщо ви хочете хреститися? Для чого? »Люди відповідали різний. Хтось говорив, що для здоров'я, хтось - для того, щоб жити легше стало з Божою поміччю, хтось сподівався захиститися від пристріту і псування, хтось хотів удосконалюватися. Але жоден відповідь нашого вчителя не задовольнив. Він почав доводити, що з такими думками хреститися не варто і ... ДОВІВ. Я вирішила не приймати хрещення. І все ж хробак сумніву в душі залишився. Може, все-таки треба було? Хоча я до сих пір не знаю правильної відповіді на питання: «Навіщо хреститися?» Нам.

Сьогодні люди, які приходять до храму, часто запитують священика: "Навіщо потрібно Хрещення?" Нерідко можна чути такі фрази: "У мене Бог в душі", "Я можу спілкуватися з Богом і без Хрещення", "Невже Богу не все одно, хрещений я чи ні? "Що сказати на це? Дійсно, Бог нікого силоміць в Царство небесне НЕ тягне, проте всякий слухає Бога і виконуючий Його заповіді "приємний Йому" (Дії 10, 35).

Навіщо ж потрібно Хрещення? Людині, що ставить таке питання, перш за все потрібно вирішити для себе: а чи хоче він бути разом з Богом? Чи прагне він зробити все від нього залежне, щоб наблизиться до Бога настільки, наскільки це тільки можливо? І якщо його відповідь для самого себе буде позитивним, то він неминуче повинен перейнятися й ще одним питанням. А чого вимагає від мене Сам Господь? Відповідь же на це питання однозначно дан в Святому Письмі: "Хто увірує й охриститься, той буде спасенний" (Мк 16, 16). Значить мало бути віруючим "в душі", потрібно бути віруючим і "тілом". Згадаймо і.

У Святому Письмі Нового Завіту ясно говориться про необхідність святого хрещення. Євангеліє від Матвія закінчується словами Господа про те, щоб апостоли навчили всі народи, хрестячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа. В інших місцях євангелій Христос говорить про необхідність народження від води і духу, що є вказівкою на новозавітне хрещення. Виходить, що таїнство святого хрещення встановлено не людиною, але Самим Господом Ісусом Христом.

Якщо людина є віруючою, то він повинен проявляти це на конкретних справах, позиціонувати себе християнином не тільки в «своєму серці», але і в суспільстві.

Таїнство святого хрещення є духовним народженням людської особистості. Про це переродження для вічного життя і говорив Господь в бесіді з Никодимом в Євангелії від Іоанна. У хрещенні людина усиновлюється (удочеряє) Богу, стає безпосереднім членом християнської Церкви. Це є необхідною умовою для досягнення вічного життя (раю) за умови.

(Питання про Таїнстві Хрещення 5 голосів: 4.4 out of 5)

Підготовка до Хрещення

Що таке Хрещення як Таїнство? Як воно відбувається? Чому в вівтар вносять тільки хлопчиків? Кажуть, що, перш ніж хрестити свою дитину, слід сповідатися і причаститися Яким православним ім'ям назвати дитину? Чому в деяких храмах закривають храм на час здійснення таїнства Хрещення ...? Що повинно прийти спочатку - віра або Водохреще? Чи можна хреститися, щоб повірити? Чому ми хрестимо немовлят? Вони ж ще не можуть самі вибирати релігію і свідомо йти за Христом? У будь-якому чи віці людина має право хреститися? В якому віці краще хрестити дитину? Чи потрібно заново хреститися, якщо людину «хрестила бабуся на дому»? Чи можуть батьки бути присутнім на Хрещенні? Коли відбувається Хрещення? Що потрібно дорослій людині бажаючому прийняти Таїнство Хрещення? Чи можна хрестити під час посту? В якому випадку священик може відмовити людині.

Питання «навіщо хреститися» можна розуміти з двох сторін. З одного боку, навіщо потрібно приймати Таїнство святого Хрещення, а з іншого боку, навіщо потрібно хреститися. У даній статті ми розглянемо ці питання.

Таїнство Хрещення має вирішальне значення в житті кожної людини. Також як з'явитися в світ людина може після свого тілесного народження, так і увійти в Церкву Христову людина може тільки після духовного народження, тобто в участі Таїнства Хрещення. Після Хрещення людина може брати участь в інших Таїнствах Православної Церкви, брати участь в богослужінні, за хрещеного людини можна подавати записки в церкві. Під час Таїнства Хрещення омиваються всі гріхи крещаемого, одягу його душі стають такими ж білосніжними, як традиційні хрестильні одягу. Тепер його завдання зростати в духовній благодаті з Божою допомогою і через участь в церковному житті.

Навіщо хреститися

Навіщо хоронитель себе.

Якщо людини не хрестили з якихось причин в дитинстві, то найчастіше перед ним потім постає питання: як пройти таїнство (обряд) хрещення дорослої людини, що потрібно знати і що зробити для того, щоб хреститися, які правила, які знати молитви потрібно, як відбувається саме таїнство і якою має бути підготовка.

Ми звернулися до порад священиків. Проти Антоніо лакують розповідає про таїнство хрещення дорослих.
З давнини, з самого початку, християнами ставали люди свідомо, це передбачає, що людина свідомо прийняв для себе це рішення, і в цьому таїнстві бере участь за велінням серця. По ходу процесу людина відповідає на питання, які ставить йому церква в особі священика.

По-перше, в таїнстві хрещення ми зрікаємось рабства сатани. Зрікаємось зла, від усієї тієї дрібної сатанинської злоби і нечистоти, яка наповнює наше життя. По-друге, ми висловлюємо свою згоду слідувати за Господом нашим Ісусом Христом. Третє, про що запитує.

Навіщо люди хрестяться? І взагалі, що таке хрещення, в чому його суть, і для чого цей обряд належить вчиняти?

У нас в народі побутує думка, що хрещення в воді автоматично робить людину віруючим і богоугодною. Іноді складається враження, що хрещення, як обряд, - це основний момент християнства. Варто тільки згадати відоме «Хрещення Русі». Багатьох людей насильно заганяли в воду, щоб хрестити, і після цього вони, нібито, ставали християнами. Але чи має таке хрещення щось спільне з справжнім змістом хрещення?
Я практично на 100% впевнений, що величезна кількість людей, які називають себе віруючими або християнами, абсолютно не мають жодного уявлення про істоту водного хрещення. Звідси і безліч пересудів і суперечок про те, що ж таке хрещення?
Хтось вважає, що водне хрещення - це свого роду захист людини. Якщо людина хрещений, то він захищений від хвороб і впливу злих сил. Хто - то вважає, що хрещення це.

Схожі статті