Глава 9 магічна сила тиші і спокою

МАГІЧНА СИЛА ТИШІ І СПОКОЮ

Реальна сила приходить з душевним спокоєм. Спокійний розум домагається свого.

Досягнення душевного спокою є найглибшим бажанням кожної людини, і виконання всіх бажань приносить душевний спокій.

Томас Карейль сказав: «Тиша є тією стихією, в якій робляться великі справи».

Секрет видатного успіху полягає в досягненні того, що називають «спокоєм розуму».

Конфуцій сказав: «Мудра людина завжди спокійний і мовчазний».

Ви можете досягти в житті гармонії, спокою і безтурботності. Для цього ви маєте потребу в психологічному та емоційному самоконтролі.

Щоб знайти душевний спокій, перестаньте говорити про свої недуги і тривогах з приводу стану справ в навколишньому світі - цим ви лише погіршуєте свої і глобальні проблеми, адже розум завжди підсилює і примножити те, на чому сконцентровано вашу увагу.

Якщо протягом дня ви періодично віддаляєтеся від шуму і суєти повсякденного життя, це так само благотворно, як сон. Ви фактично спите по відношенню до об'єктивного світу, але не спите по відношенню до мудрості і силі своєї підсвідомості.

Внутрішній спокій неможливий, поки ваші розум і серце не перестануть випромінювати нудьгу, ненависть, невдоволення і мстивість.

Якщо ви дійсно хочете знайти внутрішній спокій і мир в душі, ви отримаєте бажане. Які б несправедливості ні творилися відносно вас, яким би негідником ні опинилася людина, яка скривдила вас, це не має ніякого значення, коли ви відкриваєте для себе свої психічні та духовні сили. Ви знаєте, чого хочете, і не дозволяєте негативним емоціям - ненависті, злості, ворожості, образі - позбавляти вас спокою, гармонії, здоров'я і щастя. Ви перестаєте засмучуватися з приводу вчинків оточуючих, з приводу негативних обставин, несприятливих умов, поганих новин і неприємних подій, коли негайно переключаєте своїм думки на свою життєву мету. Ацел вашої є спокій, здоров'я, натхнення, гармонія і достаток. Ваш розум володіє невидимою силою, і ви вибираєте такі думки, які доставляють вам блаженство, натхнення і мир у душі і направляють до того життя, яку ви бажаєте для себе.

Емерсон сказав: «Давайте помовчимо, щоб почути шепіт богів».

Бог - це втілення спокою, і він же ядро ​​вашої сутності.

Емерсон говорив: «Ніщо не принесе вам спокій, крім тріумфу принципів». Живіть згідно з Божими принципами, і все ваше істота наповниться спокоєм. Пам'ятайте, що є принцип краси, а не каліцтва, принцип гармонії, а не розладу, принцип любові, а не ненависті, принцип радості, а не смутку, принцип достатку, а не бідності.

Секрет досягнення душевного спокою - відчути своє єднання з Вічним Розумом і силою всередині вас, які суть невимовний мир і спокій. Коли в вашу душу приходить світ, ви психічно і емоційно з'єднуєтеся з безмежною любов'ю, гармонією і силою всередині вас, відчуваючи, як вони наповнюють все ваше істота.

Льотчики знають, що в центрі урагану або циклону панують повна тиша і спокій. Так само і в центрі життєвих бур знаходиться Бог (Принцип Життя, Космічне Свідомість, Нескінченний Розум), якому властивий абсолютний спокій. Націлюйте себе подумки і емоційно на це секретне місце перебування нескінченного Спокою всередині вас, і ви, як літак в центрі циклону, опинитеся в стані повної безтурботності.

Енергія, сила, натхнення, божественне керівництво і мудрість приходять з мовчання і спокою розуму, коли він налаштований на хвилю Бога.

Багато людей, щоб хоч трохи заспокоїтися і розслабитися, приймають транквілізатори. Ці хімічні препарати, хоч і дають на час відчуття благополуччя, не змінюють ваш психологічний настрой - а саме це важливо. Заспокійливі пігулки - незадовільну відповідь на що доставляються життям тривоги, хвилювання, стрес. Годуючи себе ліками, ви просто обманюєте себе, втрачаючи чутливість до стресу. Ми надіслали сюди, щоб долати труднощі і проблеми, і в процесі цього ми можемо знайти щастя, відкривши для себе великий джерело душевного спокою: Бога в собі.

Ми самі викликаємо в собі напругу, тривожність і високий кров'яний тиск своєї психічної і емоційною реакцією на поведінку оточуючих нас людей, на життєві обставини і події. Тому дуже важливо постійно пам'ятати, що сила міститься в вас, а не в інших людях і не в об'єктивних обставин. Зовнішні обставини - наслідок, а не причина. Ви здатні знайти божественне спокій, що перевершує всяке розуміння, серед хвилювань навколишнього світу. Інші люди і зовнішні обставини можуть лише пропонувати вам що-небудь, але ви єдине мисляча істота в своїй Всесвіту і можете відмовитися прийняти будь-які пропозиції, які здаються вам небезпечними і порушують ваш спокій.

Розуміння присутності Божої сили в вас і здатність налаштовувати своє мислення на хвилю Божественної Сили дозволять вам досягти в своєму житті спокою, гармонії і божественного порядку.

Щоб прийти в гармонію з Вічним Розумом всередині вас - вашою підсвідомістю, ви повинні бути розслаблені, спокійні і впевнені.

Поверніться до своїх витоків, туди, де знаходиться Бог. Це місце спокою, блаженства, гармонії і радості. Тут ви живете поза часом і простором. Тут ви наодинці з Богом. У цьому священному місці ви невразливі, і ніякі неприємності, що відбуваються в навколишньому світі, не можуть торкнутися вас.

ЯК СИЛА ТИШІ І СПОКОЮ ДОПОМОГЛА ІМ

Одна жінка мені якось поскаржилася, що проводила в тиші по півгодини в день, але долучитися до Божественної Сили їй ніяк не вдавалося. Я з'ясував, що для неї процедура залучення до Бога полягала в тому, щоб слухати музику, воскурять фіміам і зосереджуватися на статуетках святих. Ця жінка також займала певні пози, запалювала свічки, зводила в своєму будинку вівтар і молилася, звернувшись на схід. Ока дуже захоплювалася обстановкою; її думки були зосереджені на статуетках, свічках, ритуалах, фіміам, музиці і позах. Вона друкується в своїй підсвідомості те, що сприймалося її п'ятьма органами почуттів. Зрозуміло ніякої мови про залученні до Бога тут йти не може. Відмовляйтеся від навколишнього світу, від усього, що сприймається вашими органами почуттів. Лонгфелло сказав: «Давайте будемо домагатися внутрішньої тиші - і внутрішнього зцілення, - тієї абсолютної тиші, коли безмовні і губи, і серце, коли затихають наші недосконалі і суєтні думки, коли в нас говорить тільки Бог і ми покірно чекаємо можливості дізнатися Його волю і потім виконати її ».

Приїхавши в один з мадридських готелів, я встав в чергу перед стійкою портьє, щоб зареєструватися, і почув, як портьє намагається заспокоїти розбурхану жінку. Вона назвала його ідіотом і заявила, що подбає про те, щоб його звільнили.

Цікаво було спостерігати за реакцією службовця. Він відповів: «Мені дуже шкода, мадам. Тут, мабуть, якась помилка. Вашого імені в нашому реєстраційному журналі немає, і номер вам, згідно з нашими записами, ніхто не бронював. Я постараюся зробити все, що в моїх силах, і ми обов'язково для вас що-небудь підшукаємо ».

Вона відповіла йому тривалої злісної тирадою, яка часом перебивалася лише словами портьє «так, мадам» і «мені дуже шкода, на вашому місці я б відчував себе так само».

Я спостерігав за цією людиною. Ні тіні роздратування, жодної злісної репліки. Він виглядав абсолютно спокійним і безпристрасним і в той же час вів себе спокійно і ввічливо.

Дочекавшись своєї черги, я сказав йому: «Захоплююся вашою витримкою. Ви молодець". І тоді він процитував мені вірш 19 з глави 21 Євангелія від Луки: «Терпінням вашим спасайте душі ваші».

Він не дозволив подразнення клієнтки вивести його зі стану душевної рівноваги. Він продемонстрував чудове володіння своїми думками і емоціями.

Одного разу я брав участь в релігійній конференції, виступаючи з доповіддю на тему «Закон, який ніколи не змінюється». За п'ять днів перебування там я познайомився з багатьма людьми і мав тривалу бесіду з дуже успішним, надзвичайно багатою людиною, яка сказала мені, що секрет його здоров'я, багатства і видатних успіхів полягав у досягненні, як він висловився, «спокою розуму».

Він носив з собою в кишені картку, на якій були надруковані наступні великі істини:

«Мудра людина завжди спокійний і мовчазний» (Конфуцій).

«У тиші і надії фортеця ваша» (Ісая, 30:15).

«Ліпший від силача, і панує над собою самим, ліпший від завойовника міста» (Притчі, 16:32).

«Нехай благословить тебе Господь, Бог твій, у всім урожаї твоїм і у всякій справі рук твоїх, і ти будеш тільки радісний» (Второзаконня, 16:15).

«Якщо Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому» (Псалтир, 126: 1).

Цей чоловік сказав, що все своє життя щоранку він привчав свій розум до цих істин, повторюючи їх повільно, тихо, з любов'ю і знаючи, що коли вони віддрукуються в підсвідомості, успіх, здоров'я, життєва сила і творчі ідеї обов'язково вирвуться назовні, у зовнішній світ. Він об'їздив весь світ, заснував чотири великі корпорації і був радником багатьох керівників в самих різних сферах діяльності.

Вручивши мені одну зі своїх карток для медитації, він сказав, що тридцять років тому на судні, що прямував до Європи, познайомився з людиною, який пояснив йому, що, якщо часто повторювати деякі конструктивні слова з Біблії - слова, що відображають вічні істини Бога і Його закони, - розум долучиться до Всевишній Силі, яка буде відповідати йому на перший поклик.

Він розбагатів завдяки тому, що знав: регулярна, систематична медитація зі словами з Біблії активізує дрімаючі в безодні розуму сили, які тягнуть його вперед, вгору і до Бога.

Інший видатний бізнесмен, з яким я мав задоволення познайомитися, весь свій успіх в прийнятті ділових рішень пояснював звичкою щоранку усамітнюватися в тиші на п'ятнадцять хвилин. Він повністю відключався від зовнішнього світу, закривав очі і споглядав велику істину нескінченного Розуму в собі. Він повторював про себе, що Бог керує ним, підказує йому нові ідеї, управляє всією його повсякденною діяльністю, що Бог думає, Говорить і діє за нього, що Всевишній Мудрість, укладена в ньому, підказує йому правильні слова і що всі рішення, прийняті ним від імені компанії, грунтуються на прагненні робити добро.

Потім він п'ять хвилин проводив у медитації, уявляючи, як божественне спокій наповнює все його єство.

Дуже часто саме в такі періоди спокою йому в голову приходили відповіді на нагальні ділові та особисті питання, над якими він і його співробітники марно билися багато днів.

За його словами, він виявив, що найшвидший спосіб знайти рішення проблеми - направити своє питання вглиб себе і вірити, що відповідь обов'язково прийде.

Техніка оволодіння силою тиші і спокою

Кожен день протягом 10-15 хвилин виконуйте наступну вправу. Сядьте нерухомо, розслабтеся, звільніть свою свідомість від усякої ненависті, злої волі, самобичування, наповніть душу божественною любов'ю і скажіть собі: «Божественна любов наповнює мої думки і серце, і я направляю любов і добру волю на всіх, хто оточує мене, і на все людство. Якщо мене мучить почуття заздрості або я незадоволений кимось, я викреслюю цю людину зі своїх думок і благословляю його, поки негативні почуття до нього не пройдуть ».

Говоріть, дійте і реагуйте на навколишній світ з Божественного Центру всередині вас. Перш ніж виходити з себе і втрачати голову, скажіть собі: «Бог у мене думає, говорить, діє і реагує на всі в моєму житті». Це заспокоїть вас.

Розслабтеся, відмовитися від усього і сповільніть свій розумовий процес. Накажіть своїй підсвідомості м'яко, але впевнено взяти керування на себе в спокої, гармонії і Божественному Порядку, і воно підкориться вашим наказом. Тоді ви виявите, що всі функції вашого організму налагодяться.

Принципи для запам'ятовування і застосування

Всі божественні сили зосереджені всередині вас в очікуванні, коли підсвідомість заспокоїться.

Ви знаходите спокій, коли розумієте, що Бог, який дав вам бажання бути здоровими, щасливими і багатими, здійснить всі ваші мрії в Божественному Порядку.

Спокійний розум домагається свого. Мудрість підсвідомості піднімається на поверхню, на рівень свідомості, коли розум розслаблений і заспокоєний. Саме тоді підсвідомість приймається за здійснення ідей, що виникають у вашій свідомості.

Ніщо не може принести спокій розуму, крім тріумфу життя, прожитого в злагоді з божественними принципами.

Не можна знайти душевний спокій, поки ви не очистите свої думки від усякої ненависті, злоби і самобичування.

Ви досягаєте світу в душі, наповнивши свою душу божественною любов'ю і розумінням того, що умови, події та обставини зовнішнього життя суть слідства, а причинами є ваші думки і почуття. Наповнюйте свідомість думками про любов і доброту. Такий психологічний настрой принесе вам спокій і гармонію.

Щоб заспокоїтися, навчитеся відмовлятися. Заспокойте свої думки і зрозумійте, що Бог знає відповіді на всі питання.

У вашій підсвідомості містяться творчі рішення всіх проблем; відповідь прийде до вас у Божественному Порядку, і світло засяє над вами, розганяючи тіні.

Поділіться на сторінці

Схожі статті