Протестанти чому істина в православ'ї

Розповідь члена Парафіяльної Ради парафії на честь Святого Михайла Архангела в сел. Баяндай Іркутської області Ігоря Зирянова

«Чому ти перейшов до Православної церкви? Після вісімнадцяти років служіння в протестантському зборах, двох років пасторської місіонерської роботи, ти і твоя сім'я і вся ваша громада перейшла у православ'я? », -« Так як я часто чую це питання, і щоб уникнути різних роду чуток, я вирішив написати, як все сталося. У цьому оповіданні я не намагаюся відповісти на Богословські питання, які постають перед протестантом, хто цікавиться православ'ям, а лише зазначити їх як віхи. Я не в якому разі не хочу засудити жодної людини - протестанта за своїми переконаннями. Насправді і я і моя сім'я дуже вдячні людям від яких одного разу почули про Господа - Ісуса Христа ».

- Мій шлях до Православ'я почався, як мені здається, з питання, що взагалі таке Церква.

Тому наша робота була межденоменаціонной, тобто ми працювали з баптистами, п'ятдесятників, лютеранами. Я багато подорожував і почав шукати відповіді на запитання: де ж - Церква?

Всі ці деномінації заявляють про себе як про «справжній церкві». У мене виникли питання: які взагалі існують критерії визначення церкви? Що можна і що не можна називати Церквою? Якщо люди зібралися (5 або 500) і вивчають Біблію і моляться Богу - це Церква?

Так звана «Теорія гілок» мене не задовольняла. Думка, що будь-який віруючий у Христа є частиною Церкви, викликало у мене сумніви, тому що я знав, що буквально 50 років тому цю теорію ніхто не знав.

Коли ж я прочитав і досліджував православний погляд на Церкву, то всі питання у мене зникли. Апостольська спадкоємність Православної Церкви - це той аргумент, який був визначальним у моєму рішенні перейти в Православ'я. Наступність показує, де є Корабель порятунку, а де ні.

У той момент у мене ще були питання до практики і богослов'я Православної Церкви, але я зрозумів, що, присвятивши майже 20 років проповіді про Христа, я сам виявився не на Кораблі порятунку ... Не важливо при цьому, які проблеми зараз є в Православ'ї, - найголовніше - це Церква. Я усвідомив, чого був позбавлений: Причастя Святих Христових Тіла і Крові, інших таїнств Церкви.

- Так як моя бабуся, мабуть, спілкувалася з нечистими духами, то вона передала це і мені як онукові (поширена практика у екстрасенсів, зв'язок бабуся-онук). В останніх класах школи я активно практикував різні методи екстрасенсорики. Після я вивчився на курсах екстрасенсів і отримав диплом, який мені дав можливість почати практику.

У нашому місті у мене був свій кабінет, де я брав людей. Все закінчилося після того, як я зустрівся з протестантським пастором, і він пояснив мені: щоб бути християнином, потрібно прийняти Ісуса Христа як свого Господа і відректися від усього окультного. Він показав мені в Біблії кілька цитат, які ясно мені показали, що окультизм не може бути від Бога. Що будь-яка екстрасенсорика - це прояв бісівських сил. Слідом за тим пастором я виголосив молитву прийняття Христа і зречення від сатани.

Після цього всі мої екстрасенсорні здібності зникли, я навіть потім, зізнатися, пробував щось робити, але ніякого ефекту не було.

Абсолютно ясно, що будь-який окультизм - це крок в сторону сатани. Ті зцілення і чудеса, які роблять екстрасенси, є, по суті, заміною хвороби на прокляття.

Уже будучи протестантським проповідником, я вивчав досвід і практику лікування своїх знайомих і незнайомих екстрасенсів. Було дуже ясно видно, що людина, прийшовши з проблемою серця, йшов зціленим, але починав страшно ревнувати свою дружину, та так, що через рік-два шлюб розвалювався. Або починав страшно пити, або бився в блуд. Ті жінки, які зверталися з проблемами здоров'я, будучи вагітними, майже завжди пожинали плоди магії: хвороби дітей з найперших днів.

На жаль, окультизм в нашій країні намагається начепити релігійну маску. Всі дії робляться у присутності ікон, людину просять хреститися, використовуються молитву «Отче наш» та інші. Але це тільки маска і брехня. Навіть саме слово «змова» означає «договір», нам же відомо, що ні Христос, ні Святі Апостоли колись не домовлялися з бісами, а виганяли їх.

- З Вами разом в Православну Церкву вступила Ваша протестантська громада. Ви якось намагалися їх переконати?

- Ще задовго до переходу в православ'я, ми в нашій громаді почали вивчати тему «гріховні пристрасті«, так як в протестантизмі немає таких понять. Ми вирішили близько познайомитися з цим православним вченням, і, звичайно, були здивовані і захоплені його глибиною.

Ми каялися в гріхах, плакали. Після того, як у мене самого було готове перейти в православ'я, я надав всім свободу вибору. В православ'я перейшли і наша громада, і багато наших друзів і співробітники в різних містах, але це завжди було їх рішення. Не моє.

Звичайно, мій приклад був важливий - і люди замислювалися: якщо наш пастор вирішив бути православним, то, напевно, це не просто так. Було багато запитань, але на них відповідав не я. Щотижня до нас приїжджали священики: керівник місіонерського відділу Іркутської Єпархії протоієрей В'ячеслав Пушкарьов і настоятель храму Святої Трійці в п. Усть-Ординський ієрей Сергій Кокорін. Велике їм спасибі за те, що вони провели з нашою громадою багато і багато годин, спілкуючись і відповідаючи на питання. Особистість священика дуже важлива для протестанта, який вперше знайомитися з православ'ям. Ці священики показали нам дуже хороший приклад пасторства.

- Чи планували Ви стати православним священиком, приймаючи православ'я? Як дозріло це рішення?

- Бог зробив так, що і я, і ще два брата з нашої громади стали священиками. Так як все своє свідоме життя я був місіонером і життя нашої родини була завжди пов'язана зі служінням корінним народам Сибіру, ​​то, звичайно, у мене відразу народився питання: що я буду робити в Православ'ї? Чи можу я з часом стати священиком? Я вирішив для себе відразу, що при будь-якій відповіді я все одно буду православним. Адже без Корабля порятунку як врятуватися? Як тільки наша громада перейшла у православ'я, нас благословили служити мирським чином обедніцу, так як найближчий православний храм від нас перебувати в 60 км. Півтора року ми інтенсивно вивчали літургику і догматику Православної Церкви.

- Протестантський пастор і православний священик - чи є щось спільне? У чому суттєві відмінності?

- Дійсно, є і схожість, і відмінність. Подібність настоятеля і пастора - в їх керівної діяльності. Вони вирішують фінансові та адміністративні питання, причому схожими методами. Загальні і відповідальність за людей, за місцевість, в якій розташований Храм.

Але є і суттєві відмінності.

По-перше, у священика є сила рішення проблем, - це Святі таїнства. Исповедь є і у протестантів, в тій чи іншій мірі, але у нього немає сили в дозвільної молитві. У мене виникло відчуття, що протестантський пастор намагається вирішити ті ж проблеми, що і священик на парафії, але він це робить «голими руками», не маючи реальних інструментів для вирішення людських проблем. Священик же наділений благодаттю священнодійства.

Священик же всім своїм служінням, словами Богослужіння, навіть одягом ніби промовляє - головний тут Христос, я лише грішна людина, незаслужено удостоєний благодаті стояти перед Богом. Пастор ж, навпаки, стверджує: якщо я помазаний Богом як пастор, значить і мої слова і дії вже мають, як мінімум, духовний сенс, а як максимум, продиктовані Богом. До речі. недарма один розумний чоловік сказав, що протестанти, відкинувши Папу Римського, створили в кожній парафії свого Папу.

- Чи плануєте Ви надалі вести діалог з протестантами? Чи є в цьому якийсь сенс?

Питання приходять, і я намагаюся відповісти на всі. Я знаю протестантів як щирих і присвятили себе Богу людей і хочу, щоб кожен з них повернувся додому, в Корабель порятунку. Однак намагаюся утримуватися від тиску.

- Чому нам варто повчитися у протестантів?

- Питання для мене складний, думаю, що можу на нього відповісти більш усвідомлено років через 10. Поки я бачу, що багато сподівання протестантів якраз знаходять відповідь в тих чи інших Православних практиках. Що я ціную в протестантів? Їх щиру віру, жертовність в служінні Богу, глибоке бажання догодити Богові.

Чому можна повчитися у них? Ніколи не соромитися того, що ти християнин. Наприклад, майже будь-який протестант, де б він не був, в кафе або на банкеті, не посоромиться помолитися перед їжею. На жаль, я бачу дуже мало православних християн, які хоча б хрестяться перед їжею в громадських місцях. Швидше за все, це - тимчасове явище в нашій Церкві, але все ж ... Друге, чому можна повчитися, - це підхід до готуються до хрещення. Система оголошення у протестантів дуже розвинена. Хрещені люди в протестантизмі добре розуміють, що роблять, і це дає не тільки кількісний, але і якісний ріст громад.

- Християнин - той, хто слідує за Христом. Хто увірував в Господа Ісуса Христа і, усвідомивши свою гріховність, став на шлях покаяння. Різниця між звичайною людиною і віруючим - певною мірою усвідомлення своєї гріховності.

Приєднуйтеся до групи. і ви зможете переглядати зображення в повному розмірі

agape

Щось не зрозуміло Обрашение до протестантів або Ішем істину .Якщо Ішем істину вона в Біблії записана. що Бог був завжди і Син рождениі з недер Бога був з ним це єдине і нероздільні і величезне нам не посилам зрозуміти. проваславних 110 міліонів протестантів 900 міліонів католиків 1.300 міліонів. і нам потрібно шукати як звернути народи до Христа час останнім і сатана плутає християн нав'язуючи воїну через всі засоби які є а Христос сказав любите один одного не робити зла

Yes "s

Не всі бачать її - Істину - в Біблії. Багато шукають спокуси і відходять від Істини, йдуть в єресь. Тут показано усвідомлення Істини протестантами, покаяння їх в єресі, звернення протестантів до Істини.

Єресі існували від початку Християнства, бо всяк чоловік спокушаємо подібно Єві. Безумовно, нам потрібно звернути народи до Христа, але не хрестовими походами і не брехливими навчаннями, а до Справжньою Апостольської Церкви Христом Созіжденной.

Звернути до Христа для чого? Для Порятунку!

А чи є Порятунок поза Христової Апостольської Церкви?

Alina51