Духовне цілительство теорія і практика духовної терапії

Люди, в своїй більшості, намагаючись вирішити проблеми душі і тіла, звертаються за допомогою до професійних медиків, використовуючи, так би мовити, технології ортодоксальної медицини. І, в своїй більшості, це треба визнати, отримують очікуваний результат - позбавлення від влади недуги (болі, дискомфорту і т.п. проявів хвороби). Однак, чи довго ці люди залишаються в «стан здоров'я», якщо так можна висловитися, коли ніщо не турбує, коли всі системи організму працюють нормально? На жаль немає. Усунувши проблеми з печінкою і, проживши кілька днів або тижнів, суть не важливо, чоловік отримує нову біль, правда, вже в іншій області - в області серця, наприклад.
Як це не дивно, але самі лікарі говорять про кризу медицини і сучасної психології, коли на зміну одним хвороб душі і тіла приходять все нові, а здорових людей вже практично не існує.
Вся справа в тому, що рішення проблем лежить в іншій площині нашого буття, якщо конкретніше, то в духовному вимірі, а більшість фахівців, з різних областей, працюють не з причиною проблеми, а зі слідством.
Який же вихід? У такій ситуації, тільки один: всю відповідальність за власне життя, а значить і здоров'я, людина повинна взяти в свої руки.
Погодьтеся, що, якщо людина не бажає, тим чи іншим чином, змінити свою долю на краще, то сумнівно вважати, що хтось сторонній спробує зробити це. Людина повинна зробити вибір: стати на шлях поетапного особистісного перетворення і самодопомоги - шлях самопізнання, самовдосконалення і самореалізації. До речі, цілительські здібності - наслідок такої духовної еволюції.

Без всякого сумніву, тіло - тваринна частина нашого єства зі своїм власним тваринам мозком, з тваринними інстинктами та емоціями. І, як і будь-яка інша тварина, людське тіло не здатне брехати. Це дивна властивість нашого тіла доставляє нам безліч проблем в самий невідповідний час. По суті, ці проблеми виникають не стільки через нездатність тіла брехати, скільки через людську особистість, що володіє дуже добре розвиненою здатністю брехати собі та іншим.
Самовпевнені і безкомпромісні, ми намагаємося переконати себе, що є такими людьми, якими нам хочеться себе бачити. Але, що характерно, наше фізичне тіло реагує без жодних суджень, виходячи з чистих інстинктів і емоцій ...
Цей факт приводить нас в глибоке замішання. Тіло блідне, червоніє, зіниці розширюються, зуби стукають, щелепи стискаються, долоні пітніють. Тіло як би принижує нас, принижує нас тремтінням або непритомністю, відкриваючи, тим самим, зовнішнього світу наше збудження, наш страх, наше замішання, гнів або будь-яку іншу реакцію, яку мисляча, яка розмірковує, людська частина нашого єства так намагається приховати. Як це не прикро, але доводиться визнати гірку реальність. Тіло часто принижує нас як у власних очах, так і в очах оточуючих, що подвійно прикро.
Дана інформація свідчить, що хвороби тіла нагадує людині про існування проблеми, що вимагає негайного вирішення. При певному досвіді самоаналізу людина стає здатним зрозуміти цю свою проблему, яку він довго й наполегливо намагався заперечувати або не надавав значення, в силу відсутності необхідного досвіду духовного життя. Вирішивши проблему на духовному і психологічному рівнях, людина одужує фізично. Причому, що особливо цікаво, таке одужання відбувається дуже швидко, протягом лічених годин або навіть хвилин, в залежності від тяжкості захворювання.
Як же можна пояснити ті часті випадки, коли людина, звернувшись до ортодоксальної медицині, щоб відремонтувати з її допомогою своє тіло, ігнорує необхідність ремонту своєї особистості на більш глибокому, духовному рівні? Адже, ігнорування або заперечення такого джерела може в кінцевому підсумку призвести до розвитку ще більш серйозних фізичних проблем.
Для людини, освіченого в духовному плані, що має досвід духовного бачення проблеми, прагнення до духовної сторони життя так само природно, як і прагнення до фізичного добробуту.
І, все ж, треба визнати наявність тієї гіркої істини, що на різних етапах, в житті людини, переважає або те, або інше. Немає великого секрету, що протягом самого раннього періоду життя ми зосереджуємося в основному на оволодінні своїм фізичним тілом. У міру досягнення майстерності, нашу увагу у все зростаючій мірі перемикається на зовнішній світ з усіма його спокусами і спокусами. Ми відчуваємо силу своєї особистості, що розвивається і починаємо приймати рішення, робити вчинки. І, потім, знайомлячись з наслідками своїх вчинків, ми набуваємо досвіду, який, втім, збирає з нас свою данину. Синці, забиті місця і більш серйозні травми отримує не тільки наше фізичне тіло, а й тіла більш високих рівнів (біоенергетичний, ефірне, астральне, ментальне і ін.). Придбані синці і травми (як фізичного тіла, так і тонко - матеріальних тіл) є неминучою і навіть необхідною частиною нашого життєвого досвіду, багатим джерелом самопізнання і подальшого розвитку. Єдине, що не може не засмучувати нас, так це те, що пов'язані з ними біль і страждання завжди викликають пошкодження або навіть каліцтво окремих сторін нашої натури. Яке б пошкодження ми ні отримали - фізичне, астральне або ментальне, - воно, якщо його не вилікувати, буде існувати протягом всього нашого життя, часто змушуючи нас ставати жорсткішими і догматичними.

Духовний терапевт (цілитель) повинен вміти лікувати не настільки тіло, скільки - душу, щоб з Божою поміччю намагатися відновити духовний прототип людини, зруйнований гріховним поведінкою. Це не тільки надає духовну допомогу конкретній людині, а й запобігає можливим потрясіння в його майбутньому.
Духовна терапія - веролеченіе, або іншими словами зцілення по вірі. Веролеченіе - союз двох слів (понять): віра і лікування. Сенс другого поняття відомий кожному. Щодо ж першого необхідно сказати наступне.
Віра - довіру, впевненість і надія на Ісуса Христа, як на Сина Божого. У ній (у вірі) укладена необхідність подолання недуги (проблеми) за допомогою покаяння і смирення. Однак, віра не є єдиним інструментом духовної терапії, тому що вона взаємопов'язана з іншими найважливішими складовими християнської моралі - любов'ю і надією. Якщо у вас є віра, то ви маєте Божественну правду; якщо у вас є любов, то ви маєте повним розташуванням до Бога і ближнього; якщо ж у вас є і надія, то значить ви вже знайшли Божественну допомогу.

* * *
Веролеченіе здійснюється по особистій вірі: «І ось жінка, хвора на кровотечу 12 років, підійшовши ззаду, доторкнулась до одежі Його. Говорила вона собі самій: Коли хоч доторкнуся одежі Його, то буду врятована. Ісус же обернувся і, побачивши її, сказав: дерзай, дочка Моя, віра твоя спасла тебе. І врятована була жінка в годину той »(Мф. 9, 20-22) і по вірі сторонніх:« І ось несуть до Нього розслабленого, що лежав на ліжку. Ісус, побачивши їхню віру, сказав розслабленому: дерзай чадо! Прощаються гріхи твої »(Мф.9,2).
До веролеченію потрібно ставитися як до дару згори. Духовна терапія спирається на окультно-магічні та духовно-містичні практики, але в першу чергу на присутність віри в самій людині. «Віра твоя спасла тебе, іди з миром, і здоровою будь від своєї недуги!» (Мк. 5, 34).
Про людей, яким дано такий дар, Христос сказав пророчі слова: «Не ви Мене вибрали, а Я вас обрав, і поставив вас, щоб ви йшли і приносили плід, і щоб плід Ваш перебував» (Ін. 15,16).
Хто ж є хто? У чому секрет духовного тестування у виявленні лже-цілителів і лже-проповідників? Як непосвяченому людині розібратися, хто є хто? Хто є цілителем від Господа, а хто - обманщиком?
Існує багато тестів, але лідируючим серед них є запропонований Самим Христом: «По їхніх плодах ви пізнаєте їх» (Мф. 7, 16) Таким чином, і сьогодні актуально попередження Христа: «Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині суть вовки хижі »(Мф.7, 15).

У духовній терапії дві іпостасі: духовна і душевна.
Поява хвороби (проблеми) - є результат гріховності людини (суспільства).
На жаль, ми спостерігаємо неадекватну реакцію на прихід проблеми в наше життя. В одному випадку, ми звалюємо провину на свою неуважність до свого здоров'я і біжимо в лікарню, сподіваючись на доброго доктора Айболита. В іншому ж випадку, ми пеня на поганих людей, їх заздрість і злісні справи (пристріт, псування і т.п.) і біжимо шукати допомоги в Церкві, вірніше у Бога. Однак, наші надії не завжди справджуються. В цьому випадку слід звернення до чаклунства і його адептам. В цьому випадку треба знати, що і тут можливі прорахунки і невдачі. У кращому випадку, це звернення обернеться втратою грошей і часу, якщо людина зустрів шарлатанів від чаклунства, а в гіршому (якщо йому «пощастило» і він зустрів справжнього чаклуна або відьму, суть не важливо) - він придбає ще більшу проблему.
Справедливості заради, треба визнати, в перший час, після походу до чаклуна, людина буде радіти, подібно маленькій дитині, якого ощасливили придбанням нової та дорогої іграшки, адже проблема залишила його, він здоровий. Але, після нетривалого часу, коли відчує, що нездужання стало прогресувати, він зіткнеться з проблемою такого масштабу, що вчорашні неприємності покажуться дрібницями.
Що ж трапилося? - запитаєте ви. Чому все повернулося, та й ще в більших масштабах, ніж раніше? Відповідь проста. Якщо проблема - результат чаклунства, то її не можна усунути за допомогою іншого чаклунства. Христос дуже прозорливо міркував про подібні речі. «Кожне царство, розділене внутрішньої ворожнечею, звертається в пустелю. Якщо ж сатана в самому собі розділився, як стоятиме царство його? »(Лк. 11, 17-18).
Реальність нашого життя - жорстока річ. Численна армія лже-цілителів, видаючи себе за екстрасенсів, знахарів, білих магів і т.п. «Фахівців», користуючись людської наївністю і необізнаністю в духовно-окультних питаннях «допомагають» багатьом довірливим простакам, що в підсумку призводить їх до необхідності вирішувати ще більш складні завдання, ніж раніше.

Схожі статті