Навіщо люди не знаючи віри говорять або жартують про бога

Я розумію, що є віруючі і невіруючі люди. І з невіруючих є такі, що не заперечують Бога, але в той же час вони не мають віри, не приймають Божого Слова і Божого Закону. І ці люди навіть більш не приємні віруючій людині, ніж атеїсти явно відкидають Бога. З атеїстом все ясно і просто. Він відкидає творця і все. Але інші Нібито визнають Бога, але своїми словами говорять про Бога без віри і поваги неналежно або малюють карикатури або описують Бога в образі створеного. Просто хочеться запитати їх. навіщо і чому вони це роблять?

Такі не зрозуміло розуму. Визначтеся вже. Віра або невіра. І не треба словами визнавати Бога, кажучи про Нього зі зневагою. Поки в серці немає віри, не треба слів.

Є фраза. Не згадуйте ім'я Господа в суєті. Знаменита фраза.

Але мені хочеться сказати: "Не кажіть про Бога без щирої віри в Нього"

бонус за кращий відповідь (виданий): 5 кредитів

Атеїсти не вірять в Бога, з ними все ясно "

Так ясно і з такими ось верующімі.А що ясно? А то що маловіри вони і віра у них не істина, тому і поводяться так.Я вони фарисеї, або ж просто маловіри люді.Потому і поводяться так, що віри на пятак.Молітся за них треба, а не осуждать.Хотя мені як віруючій людині, самої така поведінка неприємно і обурює. але що поделать.А ось є і віруючі вбивці, повії і вори.Тоже Є. це ще хуже.Вот мені наприклад одна повія розповідала з такою гордістю, про те яка вона верующая.Я звичайно слухала і схвалювала всі її добрі вчинки, але віра це? Ні звичайно, не віра

А ось взагалі віруюча людина, не те що жарти такі жартувати не повинен, а взагалі ім'я Господнє в сунь проізносіть.Ето теж грех.Только в молитвах можно.Я ось і сама цим грішу, бивает.А що з приводу цих людей сказати, я вже все сказала

Вони просто маловерни.І саме тому, так себе ведут.Еслі б вони вірили істинно, вони б поважали ім'я Господнє і трепетно ​​б ставилися до нього і всього того, що пов'язано з ним

Більше на фарисейство смахівает.Верующій людина, це сам розуміє і не делает.С іншого боку, ми все грешнікі.Но істинно бідний той, хто сміє жартувати над Господом або хулить Його

Ну, такі люди просто по життю ставляться до всього і до всіх недбало. Ось, наприклад - щось не сподобалося людині і він каже: "О, господи." До чого це? А все просто - в першу чергу людина не дбайливо ставиться до слів, тобто - йому плювати на значення тих слів, які вимовляє. Мені постійно трапляються взагалі саме такі люди, ось тому я дуже звузив своє коло спілкування. Подібні фрази особисто я вважаю - словами-паразитами. Ті хто не живе по Біблії, їм плювати на те, що там написано і вони ніколи не зміняться, як би Вам противно не було. Тому залишається одне - міняти саме своє ставлення до людей, а саме - залишити людей людям.

Проблема в тому, що Бог не зводиться до юдейського фольклору, відомому як Біблія. Взагалі кажучи, поняття "Бог" етнічно (якщо вже на Землі існують настільки відмінні один від одного народи, то і Богів як мінімум має бути багато). Концепція ж "Єдиного Бога" неминуче закінчується спробами знищити це природне різноманіття через насильницьку уніфікацію. Інакше кажучи, "Єдиний Бог" замість єдності породив в результаті релігійні війни. Так що найостанніша справа силою нав'язувати свою "віру" в свого Бога - нехай кожен вірить так, як вважає за потрібне, як вірили ті, хто передав йому естафету земного існування.

Ще коли Бог створив Адама мир йому. Ангели запитали. навіщо? Щоб вони як інші творіння воювали один з одним?
Війни і все зло це породженням не праведних душ. І поки є зло в душі, воно буде і в світі.
Безліч релігій від брехні і кривизни.
Релігія завжди була однією. Незважаючи на різні Письма. Релігія одна. Покірність Богу і праведність. - 3 місяці тому

Бог дав вибір. Цей вибір породив війни. - 3 місяці тому

Ракітін Сергій [317K]

Всесвіт ієрархічна. І не варто звертатися безпосередньо до Самого Вищому Суті. Це як в армії - рядовий може вирішити 99,99% питань, звернувшись до лейтенанту, а не ні до маршалу. - 3 місяці тому

Тільки лайка намагається відвести людини від звернень до Бога. Від молитов до Бога. Просити треба у Бога зі смиренням і терпінням. - 3 місяці тому

Ну наприклад, візьмемо не Бога, а щось інше. Припустимо ви не вірите в те, що є привиди і жартуєте над тими хто в них вірить. Лякаєте ненароком, розповідаєте страшні історії і т.д.

Так само і у людей, які не вірять в Бога це смішить і вони жартують. Іноді це нічого не означає, але іноді можна і зачепити віруючого.

Я не повний атеїст, я вірю в щось сверхестесственное, але не вірю в Біблію і у мене викликає сміх, деякі речі віруючих. Наприклад: У людини температура і вони моляться, щоб вона пройшла, замість того щоб дати ліки і викликати лікаря.

Немає нічого поганого в тому, що вони жартують, для них це нічого не означає. Головне, щоб жорстко не ображали чужу думку, адже у кожного воно своє.

Я знаю що привидів немає. І не жартую про них. І навіть не бачу сенсу жартувати. Я можу логічно пояснити що їх немає. Я не жартую про те чого немає. Це теж гріх. Це брехня жартома.
А жартувати про те що їсти можна. Чи не принижуючи нікого.
Тим більше якщо мова про Бога. Які вже тут жарти можуть бути?
Людини не принижуй і живих істот не ображай. - 3 місяці тому

Що поганого в жарті?
Перший крок до гріха.
Ці слова. - 3 місяці тому

В тому то і справа, що я в це не вірю і мені без різниці на "гріхи". Ну ви не зрозуміли мою думку, привидиться інший приклад самі собі. Якщо ви в чомусь переконані, то не обов'язково все повинні відповідати вашим переконанням. У кожного є своя думка. - 3 місяці тому

Є теми, де потрібно бути дуже осторожним.Релігія-одна з таких тем. Жарт жарті ворожнечу. Наприклад, карикатури журналу "Шарлі" про пророка Мухаммеда були образливі. Можна жартів не ображаючи почуття віруючої. Добрий гумор, нешкідливий. Взагалі, тема бога індивідуальна, навіть інтимна в разі кожної людини. Що ми відчуваємо, з чим ми звертаємося до нього, про що просимо-все це не для багатьох очей. Про це не потрібно багато говорити, набагато красномовніше поведінку і вчинки людини. Хто не сприймає віру іншого, повинен в будь-якому випадку відноситься шанобливо до віруючої людини. Це його вибір, на це є право у всіх без винятку.

Величезне прохання, я Вас применшую, будь ласка, не ставте поруч ці два слова - віра і розум. Розумна людина ніколи нічого не сприймає на віру, а все намагається помацати і перевірити сам. Припустимо, що Бог дійсно існує, бо як ми не можемо довести його існування, так його відсутність теж довести не можемо.

Але ж світі існує величезна безліч сприйнять Бога, так чому ж Ви вирішили, що саме Ви знаєте, що на те воля Божа? Чому Ви вирішили, що Бог бажає улесливості, поваги і сліпої віри? Чому Ви думаєте, що Йому неприємний гумор, навіть якщо він спрямований в його сторону?

Я це знаю. Тому що віруючий не може цього не знати.
А про розум? У моєму словнику зрозуміти і повірити синоніми. Тому що моя Віра розумна. Розмірковуючи багато відомих учених приходили до незаперечної вірі в Бога. І вважали проявом дурості відкидати Творця.
Чому люди не беруть приклад в цьому питанні з Толстого, Ейнштейна, Руссо, Карлейля,
Багатьох інших вчених Науки. Світових вчених. - 3 місяці тому

Я вже не кажу про Божі пророків світ їм, які набагато вище будь-якого вченого науки. - 3 місяці тому

З перерахованих вами вчений тільки Ейнштейн і особисто мною він сприймається більше як розпіарений фрік від науки. Решта ж письменники і філософи жили за часів, коли було небезпечно сумніватися в бога, той же Толстой був підданий анафемі тільки за те, що витягнув на загальний огляд з християнської віри принцип непротивлення злу насильством. - 3 місяці тому

Є віра і є заперечення віри.

Не можна вірити чуть-чуть. ні у віри, ні у довіри - немає градацій.

Або віриш, або ні.

не можна питати - чи віримо ми в науку. Наука і є збори доказів, в результаті чого віра просто не потрібно. Це зібрання логічних фактів, висновків, зроблених на основі і т.д.

А ось Бог невидимий, невідчутний і т.д. Його існування не можна перевірити.

Тому або вірити чи ні.

Так що або ваші люди атеїсти, які не вірять в Бога, але залишають для себе запасний шлях, або віруючі.

І розум тут на при чому. Не варто підходити з точки зору науки, логіки, розуму до віри.

Нарешті, з чого ви взяли, що вірячи в бога, одночасно, варто перейматися до нього повагою? Чи завжди ми ставимося до своїх творцям (батькам, учителям) з повагою? Повага треба заслужити і тут кожен сам вирішує, чи заслуговує творець поваги.

Хтось, вірячи в Бога, відверто ненавидить його.

Хтось ставиться як до безпорадного старого, який пішов на спочинок.

Хтось ставиться до нього з гумором і малює шаржі.

Віра у щось не завжди пов'язана з почитаємо.

І чому не можна говорити про Бога без щирої віри в нього?

Багато хто говорить про політику, економіку нічого не розуміючи в цьому. Це викликає роздратування, але тут нічого не поробиш. Так чому не можна говорити про Бога?

Не знання наук і розмови на наукові теми не може нікого принизити. Ці розмови ні про кого. А про що. І це може дратувати чи здаватися смішним або дурним.

Але розмови про Творця зі зневагою верх дурості. Багато вчених вважали дурістю атеїзм. Але говорити про Бога зневажливо не раз, не в емоційному стані, а в звичайному це більше невігластво, ніж невігластво в науці.
А якщо людина в тяжку хвилину зневажливо говорить про Творця, а потім кається. то адже у кожного свій шлях до Бога. - 3 місяці тому

Віра це знання, віра це любов, віра це терпіння, віра це воля, віра це СМИРЕННЯ. Всіма цими якостями повинен володіти істинно віруючий. Де таку людину можна побачити в наш час? Хіба що в Монастирі. Серед мас є ревнителі, але вони самі потребують підтримці їхньої віри, вони і з боку виглядають зарозуміло, типу ми не такі, а це як відомо не по Божі. Звичайно хочеться вірити що є люди сповнені любові, доброти, забуття вад і пересудів, а просто счастлмвие від любові до Бога і чадам Його, своїм братам і сестрам. Біля такого людини світ стає краще, біля нього ожіваеш сам, біля нього сам починаєш вірити. Він як ангел Господній, несе в світ доброту, любов, світло.

Давайте кожен займеться своєю справою, тому що є нам над чим працювати, все що ми робимо насправді гідно жалю. Кожен нехай свого часу прийде до Бога, а не встигне або не спаде, так, як то кажуть, рибок теж потрібно годувати.

Ось відчуваю моя відповідь вам не сподобається. Поставте себе на місце людини, яка не вірить в Бога. Чому б йому не пожартувати про нього, у нього немає страху, що за це його покарають, в пекло він не вірить. Чи не жартують про Бога як раз ті, хто бояться його засудження, для всіх інших це може бути приводом для жарту як і інші речі. Тільки прошу не Аеша на мене ярлики на мою відповіді, я сказав рівно те, що думаю. І ви навряд чи зрозумієте як я сам ставлюся до Бога.

Я не кажу про тих, хто не вірить. Хоча вони не вірують. більше навіть єретики. Бо вони спотворюють віру в очах людей. Так як кажуть словами визнання існування Господа, але в той же час представляють Бога не більше, ніж будь-кого з творінь. Тобто вони не шанують Бога. не вдячна Йому. А жартують про Нього. І т.п.
Атеїсти жартують. Це інше. Вони відкидають. І Бог в їх розумінні такий же міфічний персонаж або персонаж з казок. Я все давно вивчила. І мені не потрібно намагатися ставити себе на місце атеїста. Дурість неможливо зрозуміти. Хоча можна пояснити їхню позицію і їх переконання. - 3 місяці тому

Нормальний відповідь для людини. який особливо в бога не вірить. І не думаю вас засуджувати або вішати ярлики. Ваші почуття вас підвели. - 3 місяці тому

Особливо сподобалася остання ваша фраза. - 3 місяці тому

Та ні, мої знання мене не підвели. Навішали ярликів, що атеїзм - це дурість. Вішати ярлики ж відмінна риса недалеких людей. - 3 місяці тому

Чому? Адже атеїсти теж віруючих вважають дурними. І що?
Я не вважаю це ярликами. Просто у кожного свій світогляд. - 3 місяці тому

Хто то вважає вірити нерозумно. Інші вважають дурним невіруючих. І це не відноситься до інших якостей людини. Він може бути розумний. І т.д. і т.п. - 3 місяці тому

Наприклад, Герберт Спенсер вважав немислимим уявити Бога. і від того, що він не міг уявити, вважав що Творця не існує. Так він написав у своїх "Основних засадах", я вважаю це невіглаством. Тоді як ця людина все ж був розумний. І від того що я вважаю що то дурним, це моя точка зору. і це не означає що людина цей зовсім дурний.

А вішання ярлика свідомо ставить людину в такий стан, в якому його неможливо вже розглянути інакше. - 3 місяці тому

Спенсеру легше було уявити, що все виникло саме по собі. Я ж вірю в більш вищий сенс. Чи не в випадковість. І вважаю дурним вірити в те, що все само з'явилося.
Але я не кажу що Спенсер дурний. Хоча в цьому питанні дійсно вважаю дурним його судження. Але ж людям властиво помилятися. Навіть найкращі вчені здатні помилитися. Навіть великі праведники можуть помилитися.
І це ніяк не може образити або принизити Спенсера. Або вас.
Або інших людей. Чия думка я можу порахувати дурним. І мене не принизить анітрохи те, що ви вважаєте за дурістю мої слова або переконання. Моя думка у мене. Ваше тільки у вас. Кожен залишається при своєму. - 3 місяці тому

Схожі статті